Om oss

Metadon.no er et nettsted som har eksistert i diverse utgaver opp gjennom årene. Det har vært diverse bidragsytere til metadon.no, men det har ofte vært bare én bidragsyter og når denne slutter av ulike årsaker så har nettsiden endt opp død med ingen nye poster de siste 2-3 årene. Dette er ikke ønskelig og det søkes derfor etter personer som ønsker å skrive om alt innen rusmiddelomsorgen. Til tross for at domenet er «metadon.no» og siden sannsynligvis vil hete det samme så behøver ikke postene ha noe med metadon å gjøre. Det eneste kravet er at det har noe med rus, rusbruk, rusmisbruk, rusavhengighet, den offentlige rusmiddelomsorgen (LAR, rusakuttmottak, etc.), den frivillige rusmiddelomsorgen (evangeliesentere, Guts, etc.)Man kan være kritisk eller ukritisk til hvilken av de ovenfornevnte måtte ønske. Det eneste kravet som stilles er at man er saklig, ikke henger ut enkeltpersoner, men det er unntak her også. Er det en offentlig person som offentlig selv har valgt å diskutere under eget navn, være seg en stortingspolitiker, leder for statlige eller private brukerforeninger eller helseministeren, så er det selvsagt helg greit å bruke navn.

Vær saklig! Det stilles ett ufravikelig krav på metadon.no og det er at man skal være saklig og ikke komme med skjellsord, trusler eller skjulte trusler eller lignende.  Metadon.no skal ikke være Resett.no, det tjener ingen på. Metadon.no skal være brukernes talerør hvor man kan få fremmet sitt syn på saker som angår rusfeltet norsk offentlighet. Alle som ønsker å skrive på metadon.no kan velge om de vil skrive helt anonymt eller under eget navn. Det er mange åpenbare årsaker til at man ønsker å skrive anonymt når man skriver et så betent tema som rus og narkotika. Hvis man ikke ønsker det så behøver man ikke engang å oppgi personalia til metadon.no. Måten man gjør det på er å sende en epost til metadon.dot.no@gmail.com hvor man oppgir litt informasjon om seg selv, som for eksempel:

  • Omtrent hvor gammel du er? For eksempel: «30-årene», men det eneste kravet er at du er 18 år eller eldre.
  • Kjønn – dette er ikke et absolutt krav, men ønskelig da det er en fordel å få en likest mulig fordeling av kjønn.
  • Litt om hva du mener om norsk narkotikapolitikk. Er du for en human narkotikapolitikk og avkriminalisering av narkotika, eller er du for en streng og narkotikapolitikk. Metadon.no er i utgangspunktet et nettsted for human narkotikapolitikk, men skal ikke være et ekkokammer for alle som er for avkriminalisering av narkotika så det kan godt hende at du vil bli akseptert som skribent selv om du er i mot avkriminalisering av narkotika.
  • Hvilket brukernavn og passord du ønsker å bruke (passordet kan du endre senere)
  • En e-postadresse. Hvis du ikke ønsker å oppgi din vanlige e-postadresse fordi den kan avsløre hvem du er så kan man lett opprette en gratis Gmail-adresse. Husk å ta vare på brukernavnet (e-postadressen og passordet) da dette er helt nødvendig hvis du glemmer hvilket brukernavn og passord du har på metadon.no og må resette passordet. Det er ikke mulig å gi deg det gamle passordet tilbake da alle passord krypteres før de lagres i databasen, men du kan er å få lage et nytt passord så lenge du har en e-postadresse hvor lenken til å resette passordet kan sendes til.
  • Hvis du ønsker å være helt åpen overfor metadon.no om hvem du er så skriv så mye som gidder eller vil om deg selv. Hvis du ønsker å være åpen overfor metadon.no om hvem du er så er det kjempefint, men hvis du ønsker å skrive anonymt så gi oss et ønsket brukernavn og opprett en e-postadresse som beskrevet over. Dette gjør vi fordi vi ikke kan nekte politiet å tilgang til metadon.nos servere hvis de har rettskjennelse og de kan da også se hvem som har skrevet artiklene. Hvis du ikke er redd for å bli identifisert overhode så kan du bruke eget navn og e-postadresse. Dette er jo det beste slik at du får æren for det du bidrar med.
  • PS: Ingen av disse punktene er absolutte. Ta kontakt så finner vi en løsning.