Personvern

Hele nettstedet metadon.no bruker https-protokollen. Det vil si at absolutt all informasjon som sendes til og fra metadon.no er kryptert. Vi bruker et såkalt selvsignert sertifikat fra EFF (Electronic Frontier Fondation) som er en non-profitt organisasjon som kjemper for personvern på Internett. Du kan selv se dette ved å klikke på hengelåsen ved adresselinjen øverst til venstre:

SSL/https sertifikat for metadon.no

Foreløpig så lagres IP-adresser og all informasjon som en vanlig webserver loggfører. En IP-adresse kan spores tilbake til deg som skribent vil inntil videre bli lagret, men det jobbes med å fjerne IP-adresser fra server-loggene. Så fort IP-adresser har blitt fjernet fra server loggene vil det bli kunngjort klart og tydelig på forsiden av metadon.no. Når IP-adressene er fjernet vil kun anonym metadata som brukes til å lage besøksstatistikk for metadon.no. Besøksstatistikk vil inneholde år tidspunkt for når folk besøkte nettsiden, hvilke og hvor mange side besøkende har besøkt osv.. Som nevnt så er det ikke et krav, selv om det er ønskelig, du oppgir personalia hvis du ønsker å bli skribent til metadon.no. Hvis du oppgir personalia så vil det aldri bli oppgitt til politiet under krav om kildevern regulert i straffeprosessloven av 1981 § 125, og tvisteloven av 2005 § 22-11.

Hvis du ønsker å besøke nettsiden og Internett forøvrig anonymt så er det fullt mulig ved å bruke TOR-nettleseren. TOR-nettleseren er like lett å installere å bruke som en vanlig nettleser.  Bare klikk her eller søk etter “TOR browser” via en søkemotor og last ned installasjonsfilen for operativsystemet du bruker, som for eksempel “Windows”,  “Mac”, “Linux” eller til og med “Android”. Start installasjonen ved å dobbeltklikke på installasjonfila du lastet ned og følg instruksjonene under installasjonen. Nettleseren til TOR-nettverket bruker er en modifisert utgave av nettleseren Firefox som er helt lik Firefox med noen veldig viktige unntak. Den ikke lagrer ingen form for historikk eller logger overhode. Dette vil du for eksempel merke ved at tilbake-knappen ikke tar deg til den forrige nettsiden du besøkte, men tilbake til søkemotoren eller nettsiden du har satt opp som standard åpningside. Dette skjer fordi den ikke vet hvilken nettside du var på da dette ikke logges. Dette kan være litt irriterende, men er naturligvis helt nødvendig hvis ikke kan politiet gå inn på besøksloggen din å se hvilke sider du har besøkt.

Hvis du vil lese mer om TOR-nettleseren og hvordan den virker og tar vare på personvernet ditt så klikk her hvor det forklares mer i detalj hvordan TOR-nettleseren, også kalt, TOR-nettverket fungerer i praksis.